5 tips voor meer bezoekers op je website7 min read

5 tips voor meer bezoekers op je website

Je kent het vast wel, je hebt een pagina gelanceerd maar de pagina wordt slecht bekeken. Je bent er trots op en wilt graag dat de pagina het aantal views heeft wat jij vindt dat het verdiend. De vraag is wat doe je dan? In dit blog staan 5 tips die jou kunnen helpen om meer bezoekers op je website te krijgen.

mademarketing
Bloggen voor betere seo

Tip 1: Start met bloggen

Bloggen heeft ontzettend veel voordelen. Om te beginnen met het feit dat het erg goed is voor de SEO. Door het plaatsen van verse content zal Google je website hoger in de zoekresultaten te zetten. Door te bloggen laat je de expertise zien die jouw organisatie heeft. Dit betekent dus dat je door bloggen online beter vindbaar bent en dit resulteert in meer bezoekers.

Het is verstandig om over onderwerpen te schrijven die je doelgroep interessant vindt en die past bij je bedrijf. Op deze manier laat je zien dat je een expert in je niche bent en wanneer dit vaststaat voor Google zal u beloond worden met goede vindbaarheid.

(Volgende week komt er een blog online over waarom bloggen belangrijk is voor de SEO )

 

Tip 2: Verhoog de website usability

Als bezoeker van een website wil je dat alles zo soepel mogelijk gaat. We leven in een tijd waarin mensen ongeduldig zijn en door het verhogen van de usability zorg je ervoor dat mensen zich prettiger voelen op je website omdat alles soepel verloopt. Wanneer je de website dus logisch en gebruiksvriendelijk indeelt zullen mensen sneller terug komen en dit zorgt voor vaste bezoekers.

(Over twee weken komt er een blog online over 5 tips voor website usability!)

Tip 3: optimaliseer oude content!

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar welke content oud is en welke content in aanmerking komt om in een nieuwe jasje te steken. Kijk hierbij voornamelijk naar pagina’s die belangrijk zijn voor je website. Verwijder informatie die niet meer relevant is en vervang deze met informatie van deze tijd. Op deze manier zorg je ervoor dat je de website up to date houdt en dit zal Google merken waardoor je beter vindbaar wordt. Daarnaast voorkom je hiermee dat bezoekers niet relevante informatie lezen.

Tip 4: maak gebruik van LinkedIn!

Via LinkedIn kan je verschillende dingen doen om ervoor dat te zorgen dat mensen naar je website gaan. Hier een aantal voorbeelden:

Op je profielpagina kan je drie verschillende links plaatsen. Denk hierbij aan een link die verwijst naar je website, een link die verwijst naar een blog en een link die verwijst naar de contact pagina. Op deze manier kunnen bezoekers van jouw LinkedIn pagina direct naar de pagina waar ze geïnteresseerd in zijn.

Verder kan je goed nieuwe berichten delen via LinkedIn en door het toevoegen van de link zal je een duidelijke post krijgen waar mensen snel op zullen klikken. (zie foto voor een voorbeeld). En tot slot, kan je je mengen in een groepsdiscussie zodat mensen nieuwsgierig worden en een kijkje nemen op je account en dan wellicht ook op je website.

Tip 5: Maak gebruik van affiliate marketing

Affiliate marketing is een krachtig middel om sales en leads te genereren. Het principe is vrij simpel. Een andere website met veel bezoekers promoot jouw website via een link of een banner en wanneer er op de link of banner wordt geklikt betaal jij de website. Voor meer informatie over affiliate marketing klik hier. Dit kan dus een zeer effectieve manier zijn voor het krijgen van meer website bezoekers.

Hulp nodig bij jouw online strategie?
Klik dan hier

Linkedin