Zijn zakelijke online events de toekomst?7 min read

Zijn zakelijke online events de toekomst?

Alle congressen en events zijn geschrapt of verplaatst. Het organiseren van een event in een anderhalve meter samenleving is lastig en dit zal zo zijn totdat er een vaccin is. Dit betekent dat er naar oplossingen moet worden gekeken. Vandaar dat veel zakelijke events, online zullen worden gehouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het online event dat Apple hield. Hier keken live 1.8 miljoen mensen naar. Maar wat zijn online events eigenlijk en wat zijn de voor en de nadelen? In dit blog staan 3 voor- en nadelen beschreven.

Foto blog in blog

Wat zijn online events?

Het gaat hierbij om zakelijke events zoals een presentatie van Apple of een dag-event waarbij meerdere sprekers vertellen over bepaalde zaken. Dit is tegenwoordig allemaal online te realiseren. Via een videocall platform wordt iedereen uitgenodigd en op deze manier is iedereen live bij het online event.

Voordelen van online events

  1. Het grootste voordeel is het feit dat het veel kosten bespaard. Voor bedrijven is het organiseren van een event een erg grote kostenpost. Denk hierbij aan het huren van de locatie, techniek en de catering. Deze kosten vallen weg en kunnen ergens anders voor worden gebruikt.
  2. Verder is het voor de sprekers en de bezoekers ook een stuk goedkoper omdat de vaak dure trein of autoreis wegvalt. Ook scheelt het een hoop tijd omdat je vanuit huis het event kan bijwonen.
  3. Tot slot is het ook goed voor het milieu. Mensen hoeven niet meer naar het event of congres te rijden en dit bespaart een hoop co2 uitstoot. Verder is er ook minder afval vervuiling omdat mensen thuis hun spullen beter weggooien dan op een congres of event.
Online call

Nadelen van online events

  1. Het grootste nadeel aan online events is het feit dat netwerken een stuk moeilijker is. Voor veel mensen zijn events en congressen de plekken waar ze hun netwerk uitbreiden. Voor hen is het fysiek aanwezig zijn bij een event of congres essentieel om dit te kunnen doen. Via een online event is dit lastiger te verwezenlijken.
  2. Verder mis je de emotie. Wanneer je in de zaal zit bij een inspirerende spreker is het voor mensen een andere ervaring dan als ze dit online horen.
  3. Tot slot, is het een stuk lastiger om online je gedachte lang bij een event te houden. Normaal gesproken loop je, beweeg je en praat je met ander mensen die bij het event aanwezig zijn. Dit zorgt voor meer concentratie. Wanneer iemand een event volgt vanuit zijn huis is het dus belangrijk dat de mensen die het event organiseren tussen door pauzes in lassen met advies om te gaan bewegen.

Ik denk dat het ligt aan de organisatie of het voordelig is om in de toekomst door te gaan met online events. Bij het ene event/congres is de emotie en het vergoten van het netwerk belangrijker dan bij de ander. Het scheelt een hoop kosten en het scheelt de spreker en bezoekers kosten en tijd. Verder is het erg goed voor het milieu. Uiteindelijk moet het bedrijf dat van plan is om in de toekomst een event te organiseren kijken of de voordelen opwegen tegen de nadelen of andersom.

Vragen of ideeën?
?Klik dan hier

Foto networkinh