Website optimaliseren? Dit zijn 6 handige WordPress-plugins!6 min read

Website optimaliseren? Dit zijn 6 handige WordPress-plugins!

Er bestaan meer dan 50.000 WordPress-plugins. Er zijn plugins voor statistieken, plugins om de website sneller te maken, plugins tegen spam en plugins voor vindbaarheid. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dit brengt ook onoverzichtelijkheid met zich mee. Vandaar dat wij 6 must-have WordPress-plugins op een rijtje hebben gezet.

wordpress-plugin

Yoast SEO plugin

De Yoast SEO plugin helpt jou met het verbeteren van de SEO van je website. Op deze manier kom je hoger in Google te staan. Met deze plugin kun je eenvoudig de site-identiteit inrichten, een zoek-snippet maken (SEO-titel, meta-beschrijving, SEO-afbeelding), social media snippets invullen en de plugin geeft een analyse en tips voor het SEO maken van teksten.

Daarnaast kan er via Yoast een XML-sitemap worden aangemaakt, waardoor het voor Google makkelijker wordt om de structuur van je website te indexeren. Tot slot heeft de Yoast SEO plugin een innovatieve manier van data managen gevonden, waardoor je website sneller wordt.

Site Kit by Google

Met deze handige tool kun je eenvoudig data over je website bijhouden. Met behulp van deze plugin, kun je jouw WordPress site verbinden met Google Analytics, Page Speed Insights en Search Console. Op deze manier hoef je niet naar de aparte platforms, maar krijg je de statistieken van de platforms in één duidelijk overzicht in het CMS van WordPress.

AddToAny Social Share

Met de AddToAny Social Share plugin voeg je buttons toe, die direct leiden tot je social media. Je kunt zelf bepalen waar je de buttons plaatst en welke icoontjes je wil gebruiken. Daarnaast is het mobiel geoptimaliseerd en kan de data worden geïntegreerd met Google Analytics.

yoast-seo
welke-wordpress-plugin-moet-ik-gebruiken
add-to-any-social
wat-is-de-beste-wordpress-plugin

Contactform 7

Contactform 7 is een populaire plugin voor het maken en beheren van contactformulieren. De plugin geeft je de mogelijkheid om de formulieren zelf te maken, te stylen en om de verzending en de bevestiging in te richten. Daarnaast is Contactform 7 een lichte plugin (minimale codebase) die niet bug-gevoelig is. Tot slot is de plugin volledig gratis te gebruiken.

WP Smush

WP Smush staat bekend als de beste image optimization & image compression plugin voor WordPress. Met de WP Smush plugin kun je afbeeldingen optimaliseren (bestandsgrootte kleiner maken, lazy loading) waardoor je website snel blijft. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig ongebruikte gegevens strippen en afbeeldingen comprimeren zonder dat de beeldkwaliteit wordt beïnvloed.

WP Fastest Cache

Wanneer een pagina wordt opgeroepen door een URL te bezoeken, wordt er een request naar de server gestuurd om de pagina te serveren. Voor het serveren, worden RAM en CPU van de server gevraagd. Wanneer er veel bezoekers tegelijkertijd naar een site of pagina komen, gebruikt het systeem te veel RAM en CPU. Hierdoor wordt de pagina traag. Dit kun je oplossen met de WP Fastest Cache plugin. Met deze plugin voeg je direct caching, preloading, minify van html, css & js toe om je website snel te houden voor bezoekers.

Benieuwd hoe we jou online verder kunnen helpen? Klik dan hier!

Trots op onze klanten

Inholland-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
bux-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
independer-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
de-hypotheker-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
der-kreis-background-transparant-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
global-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
keukenspecialisten-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hcb-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hfc-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
Logo-reales-made-marketing-websites-online-marketing
bolweg-advocaten-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
schous-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
mvm-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
pure-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hbm-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development