Google maakt tweets zichtbaar in zoekresultaten!7 min read

Web Google maakt tweets
zichtbaar in zoekresultaten!

Ben jij actief op Twitter met je website? Dan hebben we goed nieuws voor je! Google sluit volgens Bloomberg een deal met Twitter om Tweets in de zoekresultaten zichtbaar te maken. Hierdoor wordt een tweet in Google zichtbaar als de zoekopdracht in je tweet voorkomt!

Realtime weergave van je tweets in Google

 

De bedoeling is dat Google realtime relevante tweets gaat tonen voor zoekopdrachten. Zoek je bijvoorbeeld op ‘Nieuws in Haarlem’, dan krijg je voortaan ook de meest relevante tweets te zien die gaan over ‘Nieuws in Haarlem’. Hoe Google de tweets gaat weergeven in de zoekresultaten is nog niet duidelijk. Er zijn volgens voorspellers twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat er een apart tabje ‘social’ komt in de zoekresultaten. Maar de meeste voorspellers gaan ervan uit dat de tweets als onderdeel van de reguliere zoekresultaten worden weergegeven.

Wat is het voordeel voor je website?

 

Mocht je een Twitter-account hebben met je website, dan is dit de kans om je online vindbaarheid een boost te geven! Relevante realtime tweets van je Twitter-account worden namelijk voortaan niet alleen meer weergegeven op Twitter, maar ook in de zoekresultaten op Google. Moet je voorstellen wat dat kan betekenen voor je ranking en traffic!

 

Wat is het voordeel voor Google en Twitter?

 

Zowel Google als Twitter gaan profiteren van deze deal, die in de eerste helft van 2015 merkbaar moet worden voor gebruikers:
Google gaat door de deal een zwak punt van de zoekmachine aanpakken: het tonen van relevante social mediaberichten in de zoekresultaten. Het sociale medium van Google zelf, Google+, is namelijk nog lang niet zo populair als Twitter.
Twitter gaat profiteren van de extra zichtbaarheid die het via Google krijgt, waardoor waarschijnlijk de traffic naar Twitter gaat toenemen en de engagement en het gebruik van Twitter een boost krijgen. Dit heeft op z’n beurt het waarschijnlijke gevolg dat er een toename gaat zijn in de gebruikersaanwas en in de reclame-inkomsten.

google-maakt-tweets-zichtbaar-in-zoekresultaten-25tips.nl-voorbeeld

Wel de grootste, niet de eerste

 

Google had in 2009 al een dergelijke deal met Twitter, maar besloot de samenwerking na een jaar te stoppen om meer focus op het eigen sociale medium Google+ te leggen. Google was overigens in 2009 niet de eerste zoekmachine die een deal sloot met Twitter, aangezien Microsoft met haar zoekmachine Bing eerder in dat jaar al een deal maakte met Twitter om tweets in de zoekresultaten te laten zien. En ook Yahoo was in 2009 eerder dan Google met het sluiten van een deal met Twitter om gebruik te maken van hun database firehose. Oftewel, de datastroom van alle tweets van Twitter. Google maakt Tweets zichtbaar in zoekresultaten!

google-bestaat-20-jaar-een-kleine-terugblik-made-marketing