SEO-strategie4 min read

SEO-strategie

SEO is een van de meest efficiënte marketingstrategieën die er bestaat. Een goede SEO levert jou elke maand een hoop bezoekers op jou pagina.

Wat is SEO?

Search engine optimization (SEO). SEO is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

 

Waarom SEO?

Als ondernemer is het belangrijk dat er klanten naar je website komen. Meer klanten zorgen uiteindelijk voor meer conversie. Wat doet een bezoeker voordat hij op je website terecht komt? Googelen! Iedereen doet het. Tegenwoordig zoekt iedereen op het internet naar een product of dienst door gebruik te maken van zoekmachines.

 

Een paar feitjes:

 • 93% van al het verkeer komt van een zoekmachine
 • 75% van de gebruikers gaat niet verder dan de eerste pagina van een zoekmachine.

 

SEO regels

Hier volgen een paar basis SEO regels om het websiteverkeer op de lange termijn te vergroten:

 1. Zoekwoorden
  Maak op je internetpagina zoveel mogelijk gebruik van zoekwoorden. Goede zoekwoorden zorgen ervoor dat er traffic naar je pagina komt.
 2. Een goede leesbare tekst
  Een leesbare tekst is het belangrijkste van je website. Wanneer een tekst niet goed leesbaar is, zal deze ook niet worden gelezen en worden gedeeld.
 3. URL
  De URL van een pagina is één van de belangrijkste punten waarmee Google je pagina beoordeelt. Zorg er dan ook voor dat je URL de juiste informatie bevat.
 4. HTTPS
  Zoekmachines vinden het heel belangrijk dat een website veilig is. Websites die beveiligd zijn door SSL (Die https:// protocol gebruiken) worden hoger aangeschreven.
 5. Snelheid website
  Een snelle website is van belang, omdat bezoekers op dat moment bepalen of ze op je website blijven of niet.

 

Je ziet dus dat het heel belangrijk is om een goede SEO-strategie te hebben.

Meer informatie of hulp bij SEO?
Klik dan hier.?

Google-apps-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development-dark