Verhoog online vindbaarheid én omzet met google mijn bedrijf!6 min read

Verhoog online vindbaarheid
en omzet met Google mijn bedrijf!

Meer dan 20 procent (!) van de zoekopdrachten in google zijn locatie-gerelateerde zoekopdrachten! Het gaat hierbij om zoekopdrachten met een hoge urgentie, van mensen die lokaal zoeken naar bijvoorbeeld een winkel/product/dienst. Deze mensen komen kort na de zoekopdracht in actie: 90 procent (!) van de mensen die via een mobiel zoeken op lokale informatie over een winkel/product/dienst komen namelijk binnen één dag in actie, bijvoorbeeld door middel van een (winkel)bezoek aan de gevonden zoekinformatie. De lokale ondernemingen die online vindbaar zijn en de zoekende consument de weg wijzen hebben dus een grote voorsprong op de concurrentie. Sterker nog, zij profiteren direct van meer klanten en dus meer verkopen!

Ook profiteren? Maak een Google Mijn Bedrijf-account aan en verhoog online vindbaarheid!

 

Kortgeleden werd Google Mijn Bedrijf, voorheen Google Places, geïntroduceerd in Nederland. Met Google Mijn Bedrijf wordt lokale bedrijfsinformatie GRATIS online weergegeven op Google Zoeken, Google Maps en Google Plus. Hierdoor kunnen potentiële klanten de lokale informatie van een bedrijf altijd online vinden. Denk hierbij aan het adres, openingstijden, bedrijfsomschrijving, recensies, etc. Dus verhoog online vindbaarheid door middel van een gratis Google Mijn Bedrijf-pagina en profiteer van een groter klant bereik!

Google Mijn Bedrijf als centrale plaats van alle online accounts

 

Google Mijn Bedrijf is daarnaast een centrale plaats om de online bedrijfsinformatie te beheren. Zo kun je de accounts van YouTube, AdWords en Google+ bijvoorbeeld koppelen aan je Google Mijn bedrijf-pagina. Hiermee verhoog online vindbaarheid!

mademarketing-nieuws-verhoog-online-vindbaarheid-met-google-mijn-bedrijf-600x300

Hoe meer info, hoe meer verkeer en meer verkopen!

 

Wanneer je de pagina hebt aangemaakt is het belangrijk zoveel mogelijk informatie op de pagina te plaatsen. Denk hierbij aan je werkzaamheden, producten, openingstijden, webadres, contactgegevens én een relevante beschrijving van je bedrijf, met hierin voor jou relevante zoekwoorden. Voeg daarnaast een korte beschrijving van je bedrijf met belangrijke zoekwoorden toe in de bedrijfsregel van je Google Mijn Bedrijf-pagina. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid in de organische lokale zoekresultaten in Google. Koppel ook je andere Google-profielen, zoals je account op YouTube , Google Plus, Google Shopping en Google AdWords, met je nieuwe Google Mijn Bedrijf-pagina.

MAAK HIER DIRECT JE GOOGLE MIJN BEDRIJF-ACCOUNT AAN!

EXTRA TIP: Download gratis de Google Mijn Bedrijf-app voor iOs en Android om altijd en overal klantinzichten te bekijken, openingstijden bij te werken en foto’s en video’s te delen met klanten.