Online Marketing tips en trends8 min read

De beste Online Marketing tips en trends die je kan krijgen

Online Marketing tips en trends

Als bedrijf wil je natuurlijk goed voorbereid zijn op het gebied van online marketing, daarom geven wij je wat tips en trends om je verder te helpen.

Tips-Tricks-MADE-Marketing

1 – Schrijf voor de bezoeker

Schrijf te teksten die je maakt voor de bezoeker en niet voor de zoekmachine. Hoe beter jouw website aansluit op de bezoeker, hoe langer de bezoeker blijft.

2 – Ontwikkeling van Google Ads

Google Ads is natuurlijk al een tijdje een gevestigde naam op het gebied van online advertising, daarom mogen we Comparison Shopping Services (CSS) en machine learning ook niet vergeten.

Met machine learning krijg je steeds betere mogelijkheden om de juiste advertenties bij de juiste mensen te krijgen. Machine learning omvat, kortgezegd, computer algoritmes die gebruikt worden om zelfstandig te leren van data en input.

CSS is een partnerprogramma voor prijsvergelijkers waarbij de concurrentie meer ruimte krijgt in het Google Shopping advertentieformat. CSS is op dit moment stijgende en dat zal de komende jaren dan ook niet anders zijn.

3 – AVG e-mailmarketing

In 2018 was het dan echt zover, de dag waarop de nieuwe AV-wetgeving werd ingevoerd. Veel bedrijven hebben er hinder aan ondervonden en ervaren er nog steeds hinder aan, maar dat betekende niet dat dat de e-mailmarketing heeft afgeremd. Met name voor webshops liggen er genoeg kansen. Door middel van geautomatiseerde e-mails kun je ervoor zorgen dat klanten die op jou website zijn geweest, een dag later een kortingscode in hun mailbox kunnen ontvangen.

4 – Omnichannel

Bedrijven hebben vooralsnog moeite om een volledige omnichannel strategie te implementeren. Maar wat is omnichannel nou precies? Omnichannel is het ervoor zorgen van een soepele koopervaring voor de klant op verschillende kanalen.

Het op elkaar afstemmen van de kanalen is voor veel bedrijven nog best lastig. Ze kunnen het vaak financieel niet rond krijgen of ze hebben er de mankracht niet voor.

5 – Facebook Ads

Adverteer jij op dit moment nog niet via Facebook? Dan adviseren wij je om eens in de wereld van Facebook marketing te duiken. Zo kun je door middel van Facebook advertenties specifieke doelgroepen bereiken die geïnteresseerd zijn in jouw producten.

 

Heb jij hulp nodig bij deze punten of misschien wel iets heel anders?
→klik dan hier.?