Het nieuwe 5G netwerk komt eraan4 min read

Het nieuwe 5G netwerk komt eraan?

Social media is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. In de loop der jaren is de technologie enorm gegroeid. Waar we ooit enkel met een vaste verbinding onze telefoon konden gebruiken, zitten we inmiddels vrijwel iedereen met een mobiele telefoon op een 3G of 4G netwerk. Het groeien van de technologie stopt nog lang niet en binnenkort komt er dan ook een nieuw 5G netwerk aan. Wat kunnen we gaan verwachten van het nieuwe 5G netwerk??

Wat is 5G?

5G staat voor ‘5e generatie mobiele netwerk’. De opvolger van het 4G netwerk zal ongeveer 100 keer sneller zijn dan het 4G netwerk. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je veel meer mogelijkheden krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: gebruik kunnen maken van meerdere apparaten tegelijk, het sneller downloaden van applicaties en updates, het streaamen van films en het sneller browsen op het internet. Bovendien kan het 5G netwerk meer aan en is het efficiënter dan het 4G netwerk.

Wanneer komt 5G?

Het zal nog wel even duren voordat we optimaal gebruik kunnen maken van het nieuwe 5G netwerk. Het 5G netwerk zal uiterlijk 30 juni 2020 beschikbaar zijn in Nederland.?

5G biedt in de toekomst een hoop kansen. Met meer capaciteit, minder vertragingen en de bizarre snelheid van het mobiele netwerk kan er veel bereikt worden op het gebied van ‘the internet of things’. Deze term wordt gebruikt voor de ontwikkeling van het internet.

Het nieuwe 5G netwerk is voor veel mensen dus zeker iets om naar uit te kijken, maar wanneer het helemaal optimaal gaat werken is nog maar de vraag. Ook is niet iedereen het eens met de ontwikkelingen omtrent het onderwerp 5G. Veel mensen zijn bang dat de straling gevaarlijk kan zijn voor de mens. Dit is echter nog niet bewezen. Het brengt dus veel positieve aspecten met zich mee maar er zijn ook een hoop mensen die de komst van 5G zien als een gevaar.

5G is dus een 100 keer zo snelle variant van 4G en brengt erg veel voordelen met zich mee. Je kan bijvoorbeeld met meerdere apparaten tegelijk iets downloaden en het downloaden van applicaties en updates zal een stuk sneller gaan. Ook kan je hiermee ongestoord films streamen en browsen op het internet.