Het belang van Google reviews!6 min read

Het belang van Google reviews!

Het belang van online reviews heb ik beschreven in het blog van twee weken geleden (link). Hierin zijn de hoofdzaken beschreven maar dit was nog lang niet alles. In dit blog gaan we hier dieper op in en gaan we specifiek kijken naar Google reviews!

made-marketing-online-review-weetjes

Het belang van Google reviews!

88% ziet een review als een persoonlijke aanbeveling! Dit betekent dat de consument de reviews daadwerkelijk vertrouwt en dit is enorm gunstig voor veel belangrijke punten binnen een bedrijf! Dit is niet gek want een potentiële klant die wil zekerheid voordat hij of zij een aankoop doet. Deze zekerheid komt er onder andere door het lezen van reviews. Maar waarom zijn deze reviews nou zo belangrijk?

1). Kwaliteit

Google kijkt naar de reviews van jouw bedrijf als een soort kwaliteitscheck. Google is altijd bezig met het geven van de juiste antwoorden op de vragen die mensen intypen. En om een zo eerlijk mogelijk antwoord te geven kijkt Google liever naar reviews van klanten dan dat ze blindelings geloven wat de bedrijven zelf zeggen. Dit is dan ook de reden dat Google zoveel rekening houdt met de reviews die aan een bepaald bedrijf worden gegeven. Meer reviews betekent namelijk meer informatie over jouw bedrijf. En deze informatie vindt Google heerlijk en hierdoor zal je bijvoorbeeld ook hoger in de zoekresultaten tevoorschijn komen.

2). Belangrijk voor het verhogen van de conversieratio

De reviews op Google is het eerste wat mensen zien als ze jouw bedrijfsnaam intypen op Google. Dit betekent dat het beeld dat iemand heeft over jouw bedrijf direct wordt beïnvloed door de ervaringen van klanten. Wanneer je een perfecte website hebt die ontzettend gebruiksvriendelijk is maar de reviews zijn slecht dan heb je een grote kans dat een bezoeker niet converteert naar een klant. Denk maar is aan een recente online aankoop die je hebt gedaan. De kans is groot dat je eerst reviews hebt gelezen en daarop je keuze hebt gebaseerd.  Goede reviews zorgen dus logischer wijs voor een hoger conversieratio omdat mensen eerder van bezoeker tot klant zullen converteren.

3). SEO

Tot slot zijn de reviews van groot belang voor de ranking van jouw bedrijf in Google. Veel mensen zijn vooral bezig met andere gebieden van SEO zoals het plaatsen van content en het doen van linkbuilding. Hierdoor vergeten ze het belang van Google reviews. Dit zijn de redenen voor een betere ranking in Google door reviews:

  • Google luistert beter naar klanten dan naar het bedrijf zelf. Google vangt allerlei signalen op over jouw bedrijf en hierop baseert Google de ranking. Wanneer een klant jouw bedrijf beoordeeld ziet Google dat je bedrijf echt bestaat en dat er mensen zijn die andere potentiële klanten kunnen helpen.
  • Info, info, info. Google is constant bezig met het verzamelen van informatie over allerlei bedrijven en dus ook over dat van jou! Des te meer informatie er beschikbaar is hoe beter. Door reviews krijgt Google veel nieuwe zoekwoorden te lezen en dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf beter te vinden wordt.
  • Meer clicks. Tot slot, door reviews krijgt een site meer clicks en de ranking wordt beïnvloed door het click ratio. Dit werkt natuurlijk wel alleen als de reviews positief zijn want daardoor klikken mensen vaker op jouw website en weet Google dat je goed bezig bent. Dit zal Google belonen met een hogere SEO-ranking!

Hulp nodig bij jouw online strategie?
Klik dan hier

SEO-tekst-seo-strategie-made-marketing-webdevelopment
made-marketing-online-review-weetjes