Google Zoeken toont alleen nog locatie-gebonden resultaten!4 min read

Google Zoeken toont alleen nog locatie-gebonden resultaten!4 min read

Google Zoeken toont alleen nog locatie-gebonden resultaten!

Tot dit weekend kon je via de verandering van de domein-extensie van Google zoekresultaten bekijken voor verschillende landen. Bijvoorbeeld door het intypen van google.com (US), google.co.uk (GB) en google.co.jp (Japan). Maar vanaf nu kan dit niet meer!

 

Hoe werkt de locatie-gebonden update?

Google laat nu alleen nog zoekresultaten zien die relevant zijn voor je huidige locatie, ongeacht welk domein je intypt. Dus als je in Amsterdam bent en google.ru bezoekt, krijg je alsnog relevante zoekresultaten voor Amsterdam.

 

Hoe kun je alsnog de zoekresultaten manipuleren?

Maar… Het is nog steeds mogelijk om te ontsnappen aan je locatie-resultaten. Dit doe je door middel van het instellingen-menu aan de onderkant van de pagina in de Google zoekmachine. Door te kiezen voor “Instellingen” en dan te kiezen voor “Zoek Instellingen” kun je namelijk een nieuwe locatie kiezen.

Waarom maakt Google deze aanpassing?

Google geeft aan de zoekresultaten-aanpassing te maken, aangezien 1 op de 5 zoekopdrachten locatie-gebonden is. Daarnaast is het voor toeristen een hele handige aanpassing, doordat zij direct locatie specifieke zoekresultaten te zien krijgen op hun reislocatie.

 

Waar wordt de lokale resultaten-update doorgevoerd?

Google had de automatische lokale zoekresultaten al geruisloos doorgevoerd in Gmail en YouTube, en voert de automatische lokale zoekresultaten nu ook door in Google zoeken (desktop en mobiel), Google Maps en de iOS Google app.

 

Meer tips en trucs? Vraag onze hulp.