BREAKING: GOOGLE MOBILE-FRIENDLY LABEL VERHOOGT ONLINE VINDBAARHEID (SEO)!7 min read

BREAKING: GOOGLE MOBILE-FRIENDLY LABEL VERHOOGT ONLINE VINDBAARHEID (SEO)!7 min read

BREAKING: GOOGLE MOBILE-FRIENDLY LABEL VERHOOGT ONLINE VINDBAARHEID(SEO)!

IS JOUW WEBSITE RESPONSIVE? DAN KRIJG JE VAN GOOGLE EEN POSITIEF LABEL!

Google maakte op dinsdag 18 november bekend dat de zoekmachine gaat aantonen welke sites goed leesbaar zijn op mobiele apparaten. Dit gebeurt via het toevoegen van het Google ‘mobile-friendly’ label aan het zoekresultaat van de website en webpagina’s in de zoekmachine. Deze update wordt de komende weken doorgevoerd in alle wereldwijde varianten van de Google-zoekmachine.

WAAROM?

Bij de bekendmaking van deze update voor de Google-zoekmachine verklaart Google de stap te zetten aangezien het frustrerend is voor bezoekers als zij op een link klikken die vervolgens moeilijk leesbaar is op het apparaat dat zij gebruiken. Het mobile-friendly label zegt eigenlijk: “dit is een goede website om te bezoeken via je mobiele apparaat, dus bezoek deze website”.

Voorbeeld van mobile-friendly label in Google.

WANNEER BEN JE MOBILE-FRIENDLY?

Een website krijgt het label mobile-friendly als deze aan de volgende punten voldoet:
+ Een website geen gebruik maakt van software die niet werkt op mobiele apparaten, zoals Flash.
+ De tekst van de website leesbaar is zonder dat er ingezoomd hoeft te worden. (Hiervoor moet je website responsive zijn)
+ De content van de website wordt geschaald naar de grootte van het scherm, zodat er niet gezoomd of horizontaal gescrollt hoeft te worden. (Hiervoor moet je website responsive zijn)
+ De links van de website moeten worden gescheiden door voldoende ruimte om te voorkomen dat mensen per ongeluk op de verkeerde links drukken. (Hiervoor moet je website responsive zijn)

Wil je meer uitleg over het responsive maken van je website en de voordelen van mobile friendly? Stel je vragen over responsive en mobile-friendly worden aan ons!

HOE KAN IK TESTEN OF MIJN WEBSITE MOBILE-FRIENDLY IS?

Deze vraag schiet ook meteen door mijn hoofd! Gelukkig heeft Google tools beschikbaar waarmee je kunt testen of je website mobile-friendly is.
+ Zo kun jij je webpagina’s testen door het plaatsen van je URL in deze Google mobile-friendly test.
+ In de Webmasters Mobile Guide lees je de geupdate documentatie over hoe jij je mobiele website creëert en verbetert.
Gebruik het Mobile Usability Report van de Google Webmaster Tools, om te achterhalen welke mobiele gebruiksproblemen zich voordoen in je website.
Check de handleiding voor websystemen, zoals WordPress en Joomla, om je template te veranderen in een mobile-friendly template.

Wil je meer weten over de voordelen van mobile-friendly en hoe jij je website mobile-friendly maakt? Lees de blog over Adaptive VS Responsive website, Stel je vragen over responsive en mobile-friendly worden aan ons!

VERBETERT EEN MOBILE-FRIENDLY WEBSITE MIJN ONLINE VINDBAARHEID (SEO)? JAZEKER!

Een mobile-friendly website is heel erg belangrijk voor Google en dus voor je zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online vindbaarheid! Waarom? Om de volgende redenen:
+ Google had al een voorkeur voor mobiele (responsive) websites en plaatst deze in mobiele zoekresultaten boven niet-mobiele website.
+ Vanaf nu geeft Google ook een speciaal label aan het zoekresultaat van mobiele websites, waardoor mobiel-vriendelijke websites zich nog duidelijker onderscheiden van niet-mobiel-vriendelijke websites.
Google zegt in haar blog over het mobile-friendly label letterlijk dat zij in de toekomst alle websites die mobile-friendly zijn hoger gaan ranken in de zoekresultaten.

 

CONCLUSIE: WORDT MOBILE FRIENDLY EN VERGROOT JE ONLINE VINDBAARHEID (SEO)!

Mijn advies luidt om zo snel mogelijk je website mobile-friendly (responsive) te maken, of je website te updaten naar de maatstaven van mobile-friendly. Hierdoor krijgt je website in de zoekresultaten van de Google-zoekmachine het Google mobile-friendly label , waardoor je zoekmachine optimalisatie (SEO) en dus je online vindbaarheid direct wordt vergroot!

Andere handige tools van Google gebruiken, die goed zijn voor je SEO? Lees de blog over de link shortener Goo.gl!