Dit is waarom online reviews zo belangrijk zijn!5 min read

Dit is waarom online reviews zo belangrijk zijn!

Online reviews zijn meningen van consumenten over een dienst, product of een bedrijf. Dit verwerkt de consument in een stukje tekst en soms worden er ook foto’s toegevoegd aan de review. Deze reviews hebben een hele grote invloed op de aankoopbeslissing van andere consumenten die overwegen hetzelfde product te kopen. In dit blog leg ik je uit waarom reviews zo belangrijk zijn!

made-marketing-online-review-weetjes

Reviews creëren vertrouwen

Er zijn veel mensen die slechte ervaringen hebben met online aankopen. Het product voldeed niet aan de beschrijving of de kwaliteit van het schilderwerk was toch niet helemaal zoals je had verwacht. Hierdoor zijn veel mensen erg onzeker bij het doen van bepaalde aankopen omdat het vertrouwen mist. Om deze onzekerheid weg te nemen gaan mensen online opzoek naar informatie over het product of de dienst. Hier vinden ze online reviews en dit laat het vertrouwen groeien bij de consument.

Uit onderzoek blijkt dat online reviews één van de belangrijkste factoren zijn voor het kopen van een product of dienst. Dit komt omdat consumenten reviews zien als persoonlijke aanbevelingen en dit zijn vaak aanbevelingen die ze vertrouwen.

 

Goed inzicht in je eigen product of dienst

Het effect op het vertrouwen van de consument is niet het enige positieve aan reviews. Het geeft je namelijk ook een heel goed beeld van je eigen product of dienst. Vraag de consument om eerlijke feedback nadat ze een product of dienst hebben gekocht. Op deze manier weet je wat je doelgroep goed vindt en wat ze eventueel nog missen. Hier kan je goed op inspelen en door inzichten van de doelgroep kan je jouw product of dienst perfectioneren.

Meer omzet en winst!

Wanneer je de feedback van de consumenten hebt verwerkt en je product en dienst hebt geperfectioneerd zullen de positieve reviews van tevreden klanten binnenstromen. Deze positieve reviews hebben invloed op de omzet. Je kan online reviews namelijk het beste zien als de moderne vorm van mond-tot-mond reclame.

Door het lezen van een positieve online review zal het vertrouwen van de consument stijgen en zal er eerder een aankoop worden gedaan. Daarnaast is zelfs 25% van de consumenten bereidt om meer te betalen na het lezen van goede reviews. Tot slot vindt Google goede reviews ook heel leuk en de sterren die Google laat zien, zorgen voor meer clicks. Al deze voordelen resulteren in meer omzet en meer winst!

Hulp nodig bij jouw online strategie?
Klik dan hier

budget-marketingplan
made-marketing-online-review-weetjes