Binnenkort kun je het blauwe vinkje kopen!5 min read

Binnenkort kun je het blauwe vinkje kopen!

Iedereen die Instagram of Facebook gebruikt, ziet wel eens een account met een blauw vinkje voorbijkomen. Vaak gaat dit om grote bedrijven of bekende personen. Dit verificatievinkje straalt zekerheid en vertrouwen uit voor de bezoekers. Vandaar dat veel personen en kleinere bedrijven dit symbool graag op hun profiel zien. Binnenkort is dit wellicht mogelijk, voor iedereen die bereid is om te betalen.

video-ads-instagram-facebook

Meta volgt Twitter’s initiatief!

Meta, het bedrijf waar Instagram en Facebook onder vallen, is gestart met een test waarbij gebruikers kunnen betalen voor het blauwe vinkje. Twitter introduceerde eind 2022 een soortgelijke functie. Zowel voor Twitter als voor Instagram en Facebook geldt dat de functie en de test nog niet beschikbaar zijn in Nederland. De test van Meta is 20 februari 2023 pas gestart en is tot nu toe alleen beschikbaar in Nieuw-Zeeland en Australië. Wanneer de functie van Meta en Twitter wél beschikbaar wordt in Nederland, is nog onduidelijk. Wel is bekend dat het project van Facebook en Instagram ‘Meta Verified’ gaat heten.

Service abonnement

Mark Zuckerberg liet via een Facebook bericht weten dat je het vinkje kan kopen in abonnementsvorm, net als bij Twitter. Bij Twitter kost zo’n abonnement $8. Bij Meta gaat dit abonnement $12 kosten voor Android-gebruikers en $15 voor Apple-gebruikers. Dit prijsverschil heeft te maken met de commissie die Apple rekent op de appomzet.

Het is niet zo dat je voor deze prijs alleen het blauwe vinkje op jouw account krijgt. Mark Zuckerberg liet weten dat je direct met de klantenservice in contact kunt komen. Hiernaast heb je extra bescherming tegen accounts die claimen jou te zijn. Hiermee wil Meta de beveiliging en eerlijkheid van hun diensten verbeteren. Om dit abonnement aan te kunnen schaffen, is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

META-verified-MADE-Marketing
Contentmarketing-b2b-sector

De meningen verschillen

Meta Verified biedt veel voordelen, maar toch zijn de meningen verdeeld. Veel gebruikers vragen zich af waarom je moet betalen voor accountbescherming en contact met de klantenservice. Hierop reageert Meta dat zij voor al hun gebruikers accounts beschermen en klaar staan wanneer zij vragen hebben. Daarnaast kost een directe klantenservice veel geld en neemt het controleren van identiteitsbewijzen veel tijd in beslag.

Ook vinden veel gebruikers dat dit de status van het blauwe vinkje wegneemt. Eerst was dit verificatievinkje een symbool van grootheid. Doordat iedereen met een geldig identiteitsbewijs en een bankrekening het blauwe vinkje kan kopen, gaat dit effect ervan af. Het feit dat het abonnement ervoor zorgt dat spamaccounts worden gefilterd, zien veel mensen als een pluspunt. Deze accounts zullen niet zomaar hun account kunnen verifiëren en dus sneller van de platformen verdwijnen.

Trots op onze klanten

Inholland-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
bux-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
independer-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
de-hypotheker-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
der-kreis-background-transparant-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
global-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
keukenspecialisten-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hcb-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hfc-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
Logo-reales-made-marketing-websites-online-marketing
bolweg-advocaten-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
schous-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
mvm-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
pure-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hbm-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development