Adverteren op YouTube? Dit zijn de mogelijkheden!6 min read

Adverteren op YouTube? Dit zijn de mogelijkheden!

Veel bedrijven maken nog geen gebruik van YouTube advertenties. Er wordt namelijk vaak gedacht dat er voor deze advertenties veel budget nodig is. Echter kunnen videoadvertenties juist ook op kleine schaal worden ingezet op YouTube. Het is een mooie aanvulling op de performance campagnes via Google Search. Benieuwd welke soorten YouTube advertenties er zijn? Lees dan dit blog!

Youtube-advertenties

Welke soorten YouTube advertenties zijn er?

Op YouTube heb je de keuze uit verschillende type videoadvertenties. Hierbij is het ten eerste belangrijk om te bepalen wat voor soort content je wil verwerken in de advertentie. Het soort content is namelijk van groot belang bij YouTube advertenties. Als je dit eenmaal bepaald hebt, kun je kijken welk type advertentie het beste bij jouw strategie past.

Bumper Ads

Bumper ads zijn video’s van maximaal 6 seconden die niet kunnen worden overgeslagen. Uit de praktijk blijkt dat deze advertenties mensen het minste irriteren. Dit komt omdat deze vorm van adverteren een stuk korter is dan de andere advertenties. Ook hoef je als kijker geen handeling te verrichten.

Verder creëer je met deze ads veel volume. Dit komt omdat YouTube deze vorm meer laat zien. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat mensen deze advertenties het minst vervelend vinden waardoor de gebruiksvriendelijkheid van het platform toeneemt.

Toch zijn er ook nadelen aan Bumper ads. Het is namelijk vaak lastig om in 6 seconden de juiste boodschap over te brengen. Het is voornamelijk een goede manier van adverteren als je voor relatief weinig geld mensen in het beginstadium wil bereiken. Bij deze vorm van adverteren betaal je aan YouTube per 1000 vertoningen.

advertenties
youtube-advertenties-tips

Skippable ads

Skippable ads zijn advertenties die na 5 seconden overgeslagen kunnen worden. Hierbij moet de kijker dus een handeling uitvoeren. Deze vorm van adverteren kan erg interessant zijn voor bedrijven. Het is namelijk zo dat er pas kosten in rekening worden gebracht als de video helemaal bekeken is of als iemand op de advertentie heeft geklikt.

Kies er dus voor om video content te maken die de aandacht vasthoudt en waarbij de kijker wil weten hoe het afloopt. Op deze manier heb je de grootste kans dat de boodschap duidelijk over komt. Toch zullen er altijd mensen zijn die de advertentie direct skippen. Verwerk daarom een stukje branding in de eerste 5 seconden. Op deze manier heb je (wanneer de advertentie wordt overgeslagen) gratis reclame voor je merk.

Non-skippable Ads

Wil je een krachtige en duidelijke boodschap overbrengen? Kies dan voor een Non-skippable Ad. Dit zijn advertenties die niet overgeslagen kunnen worden waardoor je genoeg tijd hebt om de boodschap over te brengen. De video’s kunnen maximaal 20 seconden duren.

Zorg er hierbij voor dat mensen de advertentie niet te vaak zien. Hierdoor kan een hoop irritatie en negatieve aandacht voor je merk ontstaan en dit is uiteraard niet de bedoeling.

Benieuwd hoe we jou online verder kunnen helpen? Klik dan hier!

Trots op onze klanten

Inholland-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
bux-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
independer-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
de-hypotheker-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
der-kreis-background-transparant-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
global-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
keukenspecialisten-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hcb-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hfc-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
Logo-reales-made-marketing-websites-online-marketing
bolweg-advocaten-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
schous-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
mvm-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
pure-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development
hbm-logo-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development