8 tips voor een betere website9 min read

8 Tips om jouw website beter te maken

8 Tips voor een betere website

Als bedrijf is het vaak lastig, mensen naar je website te laten komen. Je bent moeilijk vindbaar, of je navigatie is niet goed. Door middel van deze 8 feitjes/tips proberen wij je verder te helpen.

Social-mediaplan-made-marketing-online-marketing-bureau-haarlem-web-development-dark

Tip 1 – Je navigatie

Er is niks irritanter als gebruiker, dan dat de website niet doet wat je wilt. Een goede navigatie is dan zeker niet onbelangrijk.

Tip 2 – Responsive design

Het is tegenwoordig als bedrijf zeer belangrijk dat je website ook via de telefoon makkelijk te gebruiken is. Probeer dus ook je website zo in te richten dat dit mogelijk is.

Tip 3 – Breadcrumbs

Een breadcrumb is een grafisch besturingselement dat vaak wordt gebruikt als navigatiehulpmiddel. Google is heel blij met websites die gebruik maken van breadcrumbs. Het is als gebruiker natuurlijk heel handig om te weten waar je bent binnen een website. Breadcrumbs helpen daar dan ook bij.

Tip 4 – Inrichting

Een van de moeilijkste aspecten van het maken van een website is de inrichting. Bezoekers beslissen door middel van jou inrichting, in minder dan een seconde of jouw website voor hun relevant is of niet. Een juiste inrichting is dan ook van groot belang om bezoekers op jouw website te houden.

Tip 5 – Maak gebruik van afbeeldingen

Mensen zijn heel beeldend. Het is dan ook een must om gebruik te maken van afbeeldingen binnen je website. Als mensen een beeld krijgen van wat je doet, willen ze veel sneller overgaan tot conversie.

Tip 6 – Niet te grote afbeeldingen

Er is niks frustrerender dan een website die niet goed laadt. Sommige websites maken gebruik van grote afbeeldingen. Door de afbeeldingen juist klein te houden is het voor zowel de beheerder, als de bezoeker, veel prettiger om gebruik te maken van de website. Door gebruik te maken van kleine afbeeldingen, laadt je website veel sneller. Wie wilt er nou niet een snelle website?

Tip 7 – Kijk vanuit de gebruiker

Als je een website maakt is het belangrijk om er vanaf de gebruiker naar te kijken. Je wilt natuurlijk niet naar je eigen website kijken en dan denken: “ik zou niet naar deze website toegaan”. Je wilt als websitebeheerder zelf ook prettig naar je website kunnen kijken.

Tip 8 – SEO optimalisatie

Als je een website hebt wil je natuurlijk bovenaan in de lijst van Google eindigen. Het optimaliseren van je SEO is dan ook belangrijk.

 

Heb jij nou hulp nodig bij deze punten of misschien wel iets heel anders?
→klik dan hier.?