6 tools voor online vergaderen7 min read

6 tools voor online vergaderen

 

Online vergaderen is nog nooit zo veel gedaan als nu. Door het Coronavirus werkt een groot deel van Nederland vanuit huis. Doordat zoveel mensen vanuit huis werken zijn bedrijven genoodzaakt om een online bel platform te kiezen. Dit platform moet goed werken en vooral ook veilig zijn. Verder verschillen de eisen van zo’n platform per bedrijf. Het ene bedrijf zoekt een platform dat geschikt is voor het bespreken van vertrouwelijke informatie en voor het andere bedrijf is het belangrijk dat er een bepaald aantal mensen kunnen deelnemen aan de vergadering. In dit blog lees je welke opties er zijn en of er een platform is dat precies past bij jouw onderneming.

Online call

Tool 1: Microsoft Teams

Veel scholen en bedrijven maken gebruik van Microsoft Teams. Je bepaalt zelf wie er allemaal kunnen deelnemen aan de vergadering en je kan gemakkelijk online vergaderen, chatten en bestanden delen. Ook kan je makkelijk een Powerpoint delen tijdens een vergadering, erg handig. Microsoft teams heeft een gratis proefversie en een betaalde versie van €4,60 per maand

Tool 2: Whereby

Online vergaderen via Whereby is geen enkel probleem. Met de gratis versie kan je via een link 4 mensen uitnodigen om deel te nemen aan de vergadering. Het is makkelijk in gebruik en wanneer je op de link klikt ben je eigenlijk gelijk aanwezig bij de vergadering. Ja kan ook een abonnement nemen op Whereby. Dit geeft je toegang tot extra opties zoals het toevoegen van meer mensen en het maken van een persoonlijke link. Dit is zeker aan te raden voor bedrijven. Het goedkoopste abonnement is 10 per maand.

Tool 3: Zoom

Zoom is een zeer veelzijdig videocall platform. Je kan bij de gratis versie 100 mensen toevoegen aan een call en het delen van bijvoorbeeld powerpoints is erg makkelijk. Bij de gratis versie is een nadeel dat er maar 40 minuten achter elkaar kan worden gebeld met beeld. Wanneer je met meer dan 100 mensen wil praten en langer dan 40 minuten wilt beeldbellen dan kan je een abonnement afsluiten. Het goedkoopste abonnement bij Zoom is 13.99 per maand. Een nadeel aan Zoom is, dat uit recent onderzoek blijkt dat mensen snel misbruik kunnen maken van de app door het verstoren van vergaderingen. Hieruit blijkt dat de privacy op dit platform niet compleet in orde is.

Tool 4: Skype

Ik denk dat iedereen Skype wel kent. Veelal van video bellen met familie maar het is ook zeker geschikt voor online vergaderen. Met skype kan je met 50 mensen tegelijk bellen en er zijn geen kosten aan verbonden. Ook kan je aangeven wanneer je beschikbaar bent door het aangeven van je beschikbaarheid in je profiel. Verder kan je naast het beeldbellen een chat openen waarin je gemakkelijk aantekeningen kan maken. Er is ook een mogelijkheid om te bellen naar vaste nummers. Hier betaal je wel een bepaald bedrag per maand voor.

Tool 5: Eyeson

Met Eyeson hoef je niks te downloaden. Je nodigt mensen uit via een link en je kan maximaal 4 mensen uitnodigen voor een meeting. Een pluspunt aan Eyeson is dat je de gesprekken kan opnemen. Je kan een proefabonnement afsluiten en als het bevalt betaal je daarna 8.99 per maand.

Tool 6: Google Hangouts

Dit plaform is van Google en dit betekent dat een google account het enige is wat je nodig hebt om gebruik te maken van dit platform. Ook hierbij heb je een proefabonnement en wanneer het bevalt betaal je 4,65 per maand. Google heeft ook programma’s als spreadsheets en Google Docs en hierbij is het handig dat je gezamenlijk in deze documenten kan werken terwijl je videobelt.

Vragen of ideeën?
?Klik dan hier