5 tips voor videomarketing7 min read

5 tips voor videomarketing

Videomarketing wordt als maar populairder. Veel mensen bevinden zich op sociale media platformen. Om deze mensen te bereiken is videomarketing de beste optie. Denk bijvoorbeeld aan youtube. Hierop zie je niet alleen reclames in de vorm van video maar ook content creators die doormiddel van een video een bepaald product/merk promoten. Maar hoe zorg je nou voor goede videomarketing? In dit blog geef ik 5 tips voor betere videomarketing.

5 tips voor videomarketing
videotrends-2023

Tip 1: creëer meerwaarde

Zorg ervoor dat je niet alleen over het merk zelf praat. Maak een video met een verhaal. Draag een belangrijke boodschap over of laat een influencer een product review doen. Op deze manier is het niet alleen een commercial maar zit de reclame een soort van verstopt en dit vinden mensen fijn. Schreeuwerige reclames zijn niet meer van deze tijd en dit werkt in de meeste gevallen minder goed. Mensen raken hier snel door geirriteerd. Zorg dat je een verhaal overbrengt en de promotie daarin verwerkt. Dit werkt in de meeste gevallen een stuk beter

 

Tip 2: richt je op een bepaalde niche

Er worden per dag meer dan 300.000 video’s gepost. Dus het is belangrijk dat de juiste doelgroep jouw video te zien krijgt. Het is dus belangrijk om jou niche te adverteren. Een simpel voorbeeld is bijvoorbeeld de game niche. Stel je verkoopt een game accessoire, adverteer dan bij game video’s op You tube of laat een bekende gaming Youtuber jouw product unboxen en reviewen. Op deze manier ziet de juiste doelgroep de video waarin jij jouw product/dienst promoot.

Tip 3: maak de video kort en bondig

Deze tip geldt voornamelijk voor video’s op social media zoals Instagram en Facebook. De video moet interessant blijven en het is belangrijk dat in de eerste paar secondes direct duidelijk is waar het over gaat. Veel mensen scrollen namelijk snel door en je wilt je boodschap toch overbrengen. Voor Youtube en Instagram TV geldt dit natuurlijk niet. Hierbij kunnen de video’s waarbij een influencer iets uittest of uitpakt langer zijn. (vaak is het een klein gedeelte uit de video dat geweid wordt aan het product, maar soms ook complete video’s van ongeveer 10 minuten.)

Tip 4: zorg voor interactie

Wanneer je aan videomarketing doet via het persoonlijke You tube/Instagram en Facebook account van je bedrijf, dan is het belangrijk om interactie te hebben met je volgers. Zorg dat de video kort, van hoge kwaliteit en origineel is. Op deze manier zorg je ervoor dat mensen de video bekijken en misschien zelfs delen en liken/commenten. Wanneer je veel interactie hebt wordt je post gepusht door het algoritme en gaat de video misschien wel viral. Op deze manier krijg je het bereik dat je wilt. Deze interactie kan je versterken door bijvoorbeeld een vraag te stellen in de caption of in de video een vraag te stellen. Daarnaast is het bij het uitzoeken van een influencer belanrgijk om te kijken naar de interactie. Wanneer een influencer veel interactie heeft met zijn/haar volgers dan zal het vertrouwen hoger liggen en is de kans van  verkoop groter.

Tip 5: maak een serie

Het beste is om een video serie te maken. Denk hierbij aan de zelfde stijl zodat het een geheel is. Het is hierbij wel belangrijk dat iedere video ook individueel  kan worden gekeken. Niet iedereen ziet namelijk alle video’s. Zorg in iedere video voor een call to action. Op deze manier bereik je de hoogste conversie met de video’s. Verder zal dit ook de interactie verhogen.

Vragen of ideeën?
klik dan hier

blog mademarketing videomarketing