5 tips voor het optimaliseren van je website5 min read

5 tips voor website optimalisatie

Website optimalisatie is ontzettend belangrijk. Website Optimalisatie is doelgericht, vanuit de strategie, mobiel vriendelijk, gebruiksvriendelijk en compleet gericht op online groei! Het speelt dan ook een grote rol bij het krijgen van nieuwe klanten. Ook zorgt het ervoor dat mensen je website makkelijk kunnen vinden en dat ze dan ook de acties uitvoeren die jij wil. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Dat lees je in dit blog!

website optimalisatie

Tip 1: Maak je website mobiel vriendelijk

Tegenwoordig doen steeds meer mensen aankopen via hun mobiel. Momenteel worden al meer dan de helft van alle online aankopen via mobile gedaan. Vandaar dat Google er ook voor heeft gekozen om Mobiel first te indexeren. Hierdoor is het van groot belang dat je website zich aanpast aan de mobiele versie. Maak daarom gebruik van een responsive design. Dit houdt in dat de afbeeldingen mee veranderen als je naar mobiel switcht.

Tip 2: Goede landingspagina

Het eerste dat mensen zien wanneer ze op je website komen is de landingspagina. Vanzelfsprekend dus dat deze goed in orde moet zijn. Het is hierbij van groot belang dat de bezoeker direct te zien krijgt waar hij of zij naar op zoek is. Veel bezoekers verlaten bij de landingspagina direct de website en dit wil je niet. Zorg er daarom voor dat je landingspagina voldoet aan de volgende voorwaardes:

 • Noteer het belangrijkste doel
 • Herhaal de boodschap die je wil overbrengen
 • Houd het overzichtelijk en rustig
 • Wees kort en krachtig
 • Zorg dat de pagespeed op orde is

Tip 3: Let op de SEO

Bij SEO moet je aan erg veel verschillende zaken denken. Voorbeelden hiervan zijn: Keywords, content, interne/externe links, interactiviteit, laadtijd en stabiliteit. Bij website optimalisatie is het verstandig om ook te kijken naar zoekmachine optimalisatie. Hierdoor krijg je meer bezoekers en heb je meer kans om leadsgeneratie. Google verandert de algoritmes regelmatig en hierdoor kan je positie in Google worden aangetast. Benieuwd naar de laatste update van Google? Klik dan hier. Bij zoekmachine optimalisatie is het belangrijk om een onderzoek te doen naar de beste zoekwoorden. Op deze manier kan je relevante zoekwoorden bepalen. Deze zoekwoorden kan je verwerken op je website waardoor je hoger in Google terecht komt bij zoekwoorden die voor jou branche belangrijk zijn.

Tip 4: Gebruiksvriendelijke website

Bij de gebruikerservaring let je op de behoeftes, waarden, mogelijkheden en beperkingen. Gebruiksvriendelijke websites zijn er op gericht op de gebruikservaring te verbeteren. Hieronder volgen een aantal tips om je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken:

 • Zorg voor unieke content die antwoord geeft op een vraag van de doelgroep.
 • Let op duidelijke en eenvoudige navigatie
 • Het design van de site moet aanspreken en een gevoel opwekken
 • Laat zien dat je website betrouwbaar is
 • Voeg met de inhoud van je website waarde toe

Tip 5: Gebruik Google Analytics

Veel mensen gebruiken Google Analytics nog niet optimaal. Maar de uitdrukking meten is weten is er niet zomaar. Bij website optimalisatie is Google Analytics eigenlijk essentieel. Dit programma houdt alle web statistieken bij en met dit programma kom je erachter wat er wel en niet goed gaat. Je kan bijvoorbeeld precies zien waar een bezoeker iets doet wat je niet wil. Maar hoe zorg je er nou voor dat mensen dat wel doen. Hiervoor zijn tips zoals hierboven erg handig maar Google Analytics kan deze vragen ook voor je beantwoorden.

Website Optimalisatie door MADE Marketing is:

 • Doelgericht
 • Vanuit de strategie
 • Mobielvriendelijk
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gericht op Online Groei

Hulp nodig bij jouw website optimalisatie?
Klik dan hier