4 tips voor het optimaliseren van de SEO6 min read

4 tips voor het optimaliseren van de SEO

Wil je graag hoger in de zoekresultaten komen? Dan is het verstandig om je SEO te optimaliseren. Het optimaliseren van de SEO kan gebeuren op verschillende manieren en alles gecombineerd zorgt voor ervoor dat je hoog in de Google ranking terecht komt. In dit blog staan 4 tips om dit te bereiken.

4-tips-voor-het-optimaliseren-van-de-SEO-MADE-Marketing

Tip 1: Zoekwoordenonderzoek

Deze tip heb ik al vaker gegeven maar het is simpelweg gewoon erg belangrijk. Het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek is de eerste stap voor een sterke SEO-strategie. Bij dit onderzoek kijk je naar welke woorden klanten gebruiken om jouw website te vinden. Hou hierbij rekening met het feit dat het hier niet perse om 1 woord gaat. Woordgroepen en zoekopdrachten over het algemeen vallen ook onder zoekwoorden. Maar hoe weet je of een bepaald zoekwoord interessant is? Hierbij kan je letten op de volgende punten:

  • Verkeer: Hoeveel mensen zoeken maandelijks het zoekwoord dat je onderzoekt?
  • Relevantie: Hoe relevant is het zoekwoord voor je website?
  • Concurrentie: Hierbij kijk je hoeveel concurrentie je bij dit zoekwoord hebt en of je deze concurrentie aan kan.
  • Waarde: Zorgt dit zoekwoord voor nieuwe bestellingen/ bezoekers?

 

Tip 2: Optimaliseer je website op het gebied van SEO

Nadat je de juiste zoekwoorden hebt gevonden is het belangrijk om deze op je website te verwerken. Het doel is namelijk om het Google zo duidelijk mogelijk te maken dat je website relevant is voor mensen die deze zoekwoorden intypen op Google. Zet de zoekwoorden in:

  • Titel van de pagina
  • De URL
  • Metadiscription
  • In de titels van de tussenkopjes
  • ALT-tekst van de afbeeldingen
  • De website tekst

Tip 3: publiceer de juiste content

Het publiceren van waardevolle content is van groot belang voor een hoge ranking in Google. Het is namelijk zo dat Google sinds kort kijkt naar de waarde en de relevantie van de content en niet meer alleen naar de zoekwoorden. Daarom is het ook verstandig om goed na te denken over wat voor waarde de content die je plaatst heeft en welke vraag van de bezoeker het beantwoord. Hierbij zou je dus blogs kunnen schrijven over onderwerpen die jouw doelgroep interessant vindt. Hierin kan je dan zoekwoorden en linkjes verwerken.

Tip 4: zorg voor een snelle laadtijd van je website

Google kijkt naar hoe snel de pagina’s op je website laden. Duurt dit langer dan bij andere website dan krijgen deze voorkeur in de ranking van Google. Dit wil je natuurlijk niet en daarom is het belangrijk om de snelheid van je pagina’s te testen en waar nodig te verbeteren. Heb je bijvoorbeeld veel plug-ins geïnstalleerd die je niet meer gebruikt? Verwijder deze dan want dit kan er voor zorgen dat je website langzamer wordt.

Hulp nodig bij jouw online strategie?
Klik dan hier

 

Gratis een website analyse? Klik dan op de button hier beneden en laat je gegevens achter!