4 redenen om je website te blijven updaten5 min read

4 redenen om je website te blijven updaten

Een hele hoop website-eigenaren lopen een groot risico doordat ze op een verouderde website werken. Dit kan een hoop problemen opleveren en daarnaast verlaagt het de conversie. In dit blog staan 4 redenen waarom je altijd je website moet blijven updaten

website updaten

Reden 1: fouten in de software zullen worden opgelost

Niets is perfect en af en toe zitten er in CMS-systemen zoals WordPress soms enkele foutjes. Deze systemen worden wel goed getest maar toch vinden gebruikers af en toe dit soort foutjes. Dit wordt opgelost in updates. Op deze manier kan je ongestoord aan je site werken zonder dat je last hebt van fouten in het systeem. Denk hierbij ook aan de plug-ins die je gebruikt. Ook deze moeten soms worden geüpdatet zodat er fouten opgelost kunnen worden.

 

Reden 2: kleinere kans op spam en virussen 

Dit is eigenlijk de belangrijkste redenen om je website up-to-date te houden. Een veilige site scheelt namelijk een hele hoop gedoe. Als bezoekers bijvoorbeeld hun e-mailadressen invullen op je site en deze wordt gehackt dan heb je een groot probleem. Als een hacker deze gegevens namelijk weet te bemachtigen dan loop je het risico op een boete die kan oplopen tot duizenden euro’s. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld het CMS-systeem WordPress. De broncode van deze websites zijn voor iedereen beschikbaar en daarom kan iedereen zoeken naar punten die verbeterd kunnen worden. Helaas kunnen hackers dit ook en daarom zorgt WordPress ervoor dat dit soort punten worden gedicht door updates.

Reden 3: De pagespeed kan worden aangetast

Mensen hebben tegenwoordig weinig geduld en een langzame website zorgt ervoor dat je conversies misloopt. CMS-systemen worden continu geoptimaliseerd zodat pagina’s zo snel mogelijk laden. Een verouderde website kan er dus voor zorgen dat je website langzaam wordt. Je genereert met een langzame website niet alleen minder conversies maar je krijgt ook een minder hoge ranking in Google.

 

Reden 4: Je bent up-to-date

De laatste reden ligt wellicht een beetje voor de hand maar als je je website consistent blijft updaten en hierbij ook een kijkje neemt bij de plug-ins dan ben je helemaal up-to-date. Op deze manier loop je geen nieuwe features mis die wellicht voor jouw website superhandig zijn om te gebruiken.

Hulp nodig bij jouw online strategie?
Klik dan hier