10 tips om effectief thuis te werken?5 min read

10 tips om effectief thuis te werken??‍?

Veel bedrijven hebben er voor gekozen om vanwege het Coronavirus hun werknemers thuis te laten werken. Op deze manier zullen zo min mogelijk mensen besmet raken. Maar wat is nou de beste manier om vanuit huis te werken. Wij geven jou een aantal tips, om zo effectief mogelijk te kunnen werken vanuit huis?

 1. Houdt hetzelfde ritme aan

  Begin je om 9 uur? Begin dan thuis ook om 9 uur. Om te zorgen dat je een goede structuur krijgt, sta je elke dag om dezelfde tijd op. Dit zorgt voor regelmaat en structuur. Dit zijn erg belangrijke aspecten voor het behouden van focus en motivatie.

 

 1. Maak gebruik van pauzes

  Er zullen veel momenten zijn dat je even je concentratie verliest. Kleine, korte pauzes nemen is dan ook niet meer dan normaal. Plan ieder uur even een korte pauze. Hierdoor blijf je gefocust voor de rest van de dag. De concentratie van een mens is niet onbeperkt en daarom zijn deze pauzes essentieel. Dit zorgt voor meer concentratie waardoor de productiviteit toe neemt.

 

 1. Maak een planning

  Het hebben van structuur is voor veel mensen lastig thuis. Door gebruik te maken van een planning weet je precies wat je wanneer af moet hebben. Dit zorgt voor structuur en rust.

 

 1. Kies het juiste kanaal

  Communiceren met je baas of met je collega’s is natuurlijk belangrijk, ook als je thuis werkt. Kies daarom voor een kanaal waarbij overleggen zo soepel mogelijk verloopt. Hier heeft ieder bedrijf een eigen voorkeur in. Het ene bedrijf doet het via Whatsapp en het andere bedrijf gebruikt Teams om via een videocall te overleggen.

 

 1. Een goede computer

  Iedereen kent het wel, een vastlopende computer. Dit is irritant, zeker als je probeert te werken. Zorg ervoor dat je thuis ook een werkbare computer hebt waar je al je belangrijke werkzaamheden op kunt verrichten. Een goede laptop of computer zorgt dan ook voor meer productiviteit en minder irritatie.

 

 1. Creëer een goede werkruimte

  Op je werk heb je vaak een mooi kantoor waar je rustig je werkzaamheden kan verrichten. Thuis is het in sommige gevallen een uitdaging om een rustige werkplek te vinden. Probeer een bureau te hebben in een rustige kamer waar je weinig last hebt van bijvoorbeeld pratende familileden. Dit zorgt voor rust en zal het werkgemak versoepelen.

 

 1. Gebruik online tools

  Veel medewerkers werken vaak aan hetzelfde project. Maak daarom gebruik van online tools, zoals Google drive, waar je tegelijk in documenten aan hetzelfde project kan werken. Dit is ideaal voor projecten waar meerdere mensen aan werken. Op deze manier kan je op afstand samenwerken. Dit kan je nog combineren met videobellen en op deze manier is het net of je met zijn alle aan een tafel zit.

 

 1. Werk effectief

  Op kantoor werk je vaak tijden van 9 tot 5. Thuis is dat toch wat moeilijker, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Als jij dezelfde werkzaamheden kan verrichten in een kleiner tijdsbestek, dan is dit geen probleem. Kijk naar welke werkzaamheden gedaan moeten zijn. Het is belangrijk om de planning aan te houden en wanneer je dit aan het einde van de dag af hebt is er geen enkel probleem.

 

 1. Fris je op voordat je aan het werk gaat

  De dag goed beginnen. Dit doe je door je lekker op te frissen en fris aan je dag te beginnen. Ook al ben je thuis, het is toch fijn om helemaal fris en fruitig aan je bureau te zitten. Dit geeft je een fijn gevoel en zorgt voor een betere werkhouding.

 

 1. Vergader via een online platform

  Door het coronavirus moeten veel bedrijven ervoor kiezen om hun vergaderingen te verplaatsen naar een online platform. We leven in een generatie waarbij dit goed mogelijk is. Vergaderingen kunnen online worden gehouden via platforms als Microsoft Teams en Google Hangouts.

 

 

Benieuwd hoe wij jou online verder kunnen helpen?
? Wij staan voor je klaar.